Automatische indexdienst

De automatische indexdienst waakt erover dat de huuraanpassingen op het wettelijk toegelaten moment worden gevraagd en de huurprijsberekening volgens de wettelijke formule gebeurt.

Reeds duizenden eigenaars maken gebruik van deze dienst. De verhuurder kan op beide oren slapen. Telkens de huur mag aangepast worden, krijgt de eigenaar een kant- en klare brief waarop het adres van de huurder reeds vermeld staat. In de brief wordt de aanpassing van de huurprijs berekend op het wettelijk toegelaten moment en overeenkomstig de wettelijke bepalingen. De eigenaar moet deze brief enkel nog ondertekenen, de datum invullen en opsturen naar zijn huurder. Enveloppen worden bijgevoegd.

 

Daar de verhuurder automatisch van een verhoging wordt verwittigd, vermijdt hij zijn huurder laattijdig aan te schrijven, hetgeen vaak tot gevolg heeft dat deze laatste weigert de achterstallige verhogingen te betalen.

 

De werking is zeer eenvoudig. Eigenaars kunnen ons een fotokopie van de huurovereenkomst toezenden, zodat wij over de juiste gegevens van het contract beschikken. Wij controleren voorafgaandelijk voor elk contract of de reeds gevraagde huurprijs in orde is met de wet. Hierdoor worden discussies en narigheid met de huurder vermeden.

 

Deze dienst is niet duur. Het eerste jaar betaalt men € 17 per contract, vanaf het volgend jaar € 7,00 per contract. Voor wijzigingen aan bestaande contracten wordt € 10,00 aangerekend. 

 

E-mailadres: index@ve-pr.be.

Postadres : Verenigde Eigenaars - Violetstraat 43 - 1000 Brussel

Op telefoonnummer 02 880 60 26 krijgt u het laatstgekende indexcijfer te horen (ook buiten kantooruren).

Heeft u een vraag?

Voor vragen met betrekking tot uw lidmaatschap kan u ons bellen in het hoofdkantoor in Brussel op het nummer 02/880.60.24 (ma., di., do. en vr. van 9 tot 15 uur; woensdag van 9 tot 12 uur).

U kan ons ook per mail contacteren aan de hand van het contactformulier hieronder of op info@ve-pr.be.