De automatische indexdienst

De Automatische indexdienst waakt erover dat de huuraanpassingen op het wettelijk toegelaten moment worden gevraagd en de huurprijsberekening volgens de wettelijke formule gebeurt.

Telkens de huur mag aangepast worden, krijgt de eigenaar een kant- en klare brief waarop het adres van de huurder al vermeld staat. In de brief wordt de aanpassing van de huurprijs berekend op het wettelijk toegelaten moment en overeenkomstig de wettelijke bepalingen. De eigenaar moet deze brief enkel nog ondertekenen, de datum invullen en opsturen naar zijn huurder.

De werking is zeer eenvoudig. Eigenaars sturen ons een PDF-bestand (onze diensten aanvaarden geen apart gescande bladzijden, noch foto's van documenten) naar index@ve-pr.be of een fotokopie van de huurovereenkomst (originelen worden enkel teruggestuurd mits voorafgaande betaling van de portkosten), zodat wij over de juiste gegevens van het contract beschikken. Wij controleren voorafgaandelijk voor elk contract of de al gevraagde huurprijs in orde is met de wet. Hierdoor worden discussies en narigheid met de huurder vermeden.

Gelieve erover te waken dat de voornaamste elementen van het huurcontract vermeld en goed leesbaar zijn: naam en voornaam van de huurder, voorafgegaan door 'de heer' of 'mevrouw', adres van het verhuurde pand; stad of gemeente, straat, huis-en busnummer, datum van inwerkingtreding, datum van ondertekening (onderaan het contract), huurprijs (zonder lasten) en bedrag van de lasten met vermelding of het gaat om een provisie (voorschot) of een forfait (vast bedrag).

TARIEF: Het eerste jaar : € 25 per contract, vanaf het volgend jaar € 12,00 per contract. Voor wijzigingen aan bestaande contracten wordt € 15,00 aangerekend.

E-mailadres: index@ve-pr.be
Postadres :
Verenigde Eigenaars
Violetstraat 21 - 1000 Brussel

Bijkomende inlichtingen: kantoor Brussel: 02 880 60 24

  • Indexdienst

  • Gezondheidsindex

  • Berekenen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord